Chelsea planlægger i følge den italienske avis Gazzetta dello Sport at byde 18 millioner euro (134 millioner kroner) på den danske landsholdsanfører Simon Kjær.

Simon Kjær er tilsyneladende en eftertragtet herre helt i toppen af verdens fodboldpyramide.

Fenerbahce-forsvarsspilleren skal i følge den store italienske avis Gazzetta dello Sport være så varmt et navn i Chelsea, at den italienske manager i London-klubben, Antonio Conte, er klar til at investere 18 millioner euro for at få danskeren til klubben.


Conte søger angiveligt efter spillere, som kan være med til at forstærke det i forvejen frygtindgydende forsvar, som Premier Leagues førerhold har spillet med i denne sæson. I italienerens 3-4-3-system har folk som Gary Cahill, David Luiz og Cesar Azpilicueta skærmet flot af med kun 15 Premier League-scoringer imod i 20 kampe.

Dét system vil Simon Kjær passe godt ind i, måske især på en af yderpositionerne i den bagerste række. Kjær er blandt meget andet hurtig, duelstærk og god på hovedet, og så kender han til 3-4-3-systemet fra det danske landshold, hvor landstræner Åge Hareide spiller med tre mand i bagkæden.

SOCCER-GERMANY

Læs også:
Tysk storklub i chok: Sporløst forsvundet efter våd bytur

Antonio Conte kender desuden Simon Kjær fra begges fællestid i Serie A, hvor Conte længe var træner i Juventus. I samme periode spillede 27-årige Simon Kjær i AS Roma i 2011/2012-sæsonen.

Efter et par ophold i først Wolfsburg og så Lille, rykkede Simon Kjær til Tyrkiet og Fenerbahce i 2015. Lige siden har danskeren været en hjørnesten i forsvaret i den tyrkiske klub. I denne sæson har han spillet 14 ud af 16 kampe fra start i den hjemlige liga, hvor Fenerbahce ligger nummer fire.

Simon Kjr i rdt og hvidtSimon Kjær i rødt og hvidt. Foto: Liselotte Sabroe

Netop på grund af Simon Kjærs vigtighed skal Fenerbahce i følge Gazzetta dello Sport være tilbageholdende med at sælge en af sine største stjernespillere, men klubben menes alligevel at være villige til at forhandle med Chelsea, hvis det kommer så vidt.

Rit

Læs også:
TV 2-vært har lagt sig fladt ned efter live-bommert: Nu vælter det ind med henvendelser

Hvis Simon Kjær skulle ende med at blive solgt for 134 millioner kroner, bliver han den dyrest handlede danske fodboldspiller nogensinde. Den 'rekord' tilhører lige nu Jannik Vestergaard, som Borussia Mönchengladbach købte for 104 millioner kroner i sommer. Simon Kjær var før det den dyrest handlede spiller sammen med Christian Eriksen, idet begge blev solgt for 101 millioner kroner.

Simon Kjær var i foråret rygtet til Manchester United. Dengang afviste Simon Kjær-lejren at kende noget til interessen.

BT.dk har forsøgt at få en kommentar fra Mikkel Beck, der er agent for Simon Kjær, men det har ikke været muligt.

Sådan skriver BT om transfers

  • BT dækker alle aktiviteter i transfervinduet intenst - fra en given klubs indledende interesse for en spiller over sammenbrudte forhandlinger til gennemførte klubskifter. Vores ambition er selv at være først med nyheder på alle parametre. Nogle gange bliver historierne til ved hjælp af åbne kilder, andre gange ved hjælp af anonyme kilder. Historier, der bygger på anonyme kilder, er altid godkendt på chefniveau.
  • Vi citerer gerne udenlandske mediers historier om internationale transfers og vurderer hver gang mediets troværdighed generelt og/eller i forhold til den pågældende spiller/klub.